Wsparcie Fundacji

Jako Fundacja cenimy mądrą dobroczynność. Stawiamy na transparentność i rzetelne rozliczanie się z naszych działań projektowych, które mają na celu wspieranie w leczeniu, aktywizację sportową, edukację i realną pomoc w realizacji potrzeb osób z niepełnosprawnościami i przewlekle chorych. Pozyskane fundusze pomagają nam działać na rzecz osób w potrzebie, jak i pracy nad zwiększaniem świadomości w zakresie barier, z jakimi mierzą się na co dzień.

Na zdjęciu wolontariuszka podaje pakiet prelegentce podczas konferencji.
Na zdjęciu dziewczyna z protezami nóg schodzi ze schodów.
  • Na zdjęciu wolontariuszka podaje pakiet prelegentce podczas konferencji.
  • Na zdjęciu dziewczyna z protezami nóg schodzi ze schodów.

Darowizna

Chcesz wesprzeć działania Fundacji lub pomóc konkretnej osobie z grona naszych podopiecznych? Przekaż darowiznę za pomocą formularza wpłaty, przelewu internetowego lub klasycznego przekazu pocztowego.

1,5% podatku

Przekazując 1,5% podatku możesz pomóc Fundacji, a także jej podopiecznym. To nic nie kosztuje!

SMS charytatywny

Najprostsza forma darowizny, którą można wesprzeć zarówno wybranego podopiecznego, jak i realizację celów statutowych Fundacji Avalon.

Przelew na telefon BLIK

Chcesz pomóc, ale zależy Ci na czasie i potrzebujesz szybkiego rozwiązania? Przekazanie darowizny za pomocą błyskawicznego przelewu na telefon BLIK będzie idealną opcją dla Ciebie!

FaniMani

Często robisz zakupy online? Przy tej okazji przekaż darowiznę, która Cię nic nie kosztuje!

Allegro

Aukcje charytatywne – licytujesz i pomagasz! Sprawdź jak to zrobić i kogo możesz w ten sposób wesprzeć.

Zbiórki na Facebooku

Spędzasz dużo czasu na Facebooku? Przeznacz chwilę na założenie zbiórki na rzecz Fundacji lub jej podopiecznych. Możesz to zrobić nie tylko kiedy zbliżają się Twoje urodziny.

Zbiórka publiczna

Akcja Kwestarska w ramach Zbiórki Publicznej Fundacji Avalon to świetna możliwość pozyskania dodatkowych środków na subkoncie lub wsparcia celów statutowych Fundacji. Zgłoś akcję i skorzystaj z darmowych materiałów oraz wsparcia merytorycznego naszych specjalistów.

Przelewy walutowe i zagraniczne

Chcesz przekazać darowiznę z zagranicy? To nie problem!

Na co idą Twoje pieniądze?

Rehabilitacja i usamodzielnianie

Rehabilitujemy, udzielamy porad oraz prowadzimy zajęcia aktywizujące. W 2023 roku przeprowadziliśmy 6000 godzin aktywnej rehabilitacji, 1000 godzin zajęć outdooru, 792 godzin spotkań z psychologiem oraz 664 godzin zajęć w wirtualnej rzeczywistości – dla osób dorosłych. Od końca października do końca roku zrealizowaliśmy 320 godzin terapii dla dzieci.

Zmiana wizerunku społecznego osób z niepełnosprawnością

Podejmujemy działania wizerunkowe oraz wzbudzamy dyskusje w mediach na temat sytuacji osób z niepełnosprawnościami. Do tej pory zrealizowaliśmy 6 ogólnopolskich kampanii społecznych! Jesteśmy także inicjatorem akcji Szanuję! Nie dyskryminuję.

Bezpośrednie wsparcie finansowe

W 2023 roku wypłaciliśmy 73 404 818 złotych naszym beneficjentom. Wnioski o dofinansowanie leczenia, a także potrzeb związanych z codziennym życiem czy realizacją marzeń realizujemy w 3 dni! Minimalizujemy formalności dla podopiecznych oraz wprowadzamy innowacje, m.in. aplikację do zarządzania subkontem czy mechanizm automatycznej wypłaty.

Chcesz nas wspierać systemowo?