Agnieszka Surma
Dietetyczka Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon
Zajmuję się
W Fundacji Avalon zajmuję się układaniem jadłospisów, rozpisywaniem suplementacji oraz indywidualnych zaleceń.
W Fundacji od czerwca 2022.
Wykształcenie
Absolwentka Wyższej Szkoły Rehabilitacji na kierunku Dietetyka.
Kursy
Ukończyła szkolenie z dietetyki sportowej, z żywienia w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności oraz z klinicznego zastosowania diety ketogenicznej. Szczególnie interesuje się tym sposobem żywienia w kontekście chorób o podłożu metabolicznym, w tym w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej, nowotworach oraz chorób neurodegeneracyjnych.
Zainteresowania
Jest żoną i matką trójki dzieci. Wolny czas spędza z rodziną lub w stajni. W wakacje uwielbia górskie wyprawy i aktywny wypoczynek, ale nie gardzi ciszą, wylegiwaniem się i dobrą książką. Pasjonatka zdrowego stylu życia w zgodzie z naturą i samym sobą. Stawia nie tylko na żywienie, ale codzienne nawyki, jak zadbanie o cykle dobowe, dobry sen, aktywność fizyczną, czy też zarządzanie stresem.